Oude katVeel katten lopen hun hele leven zonder problemen over smalle schuttingen, in dakgoten en gevaarlijk dicht aan de rand van de waterkant.

 

Ouderdom komt met gebreken...

Op een bepaald moment is hun evenwichtsgevoel niet meer zoals het was en heup-, gehoor- en gezichtsstoornissen kunnen voor een balansprobleem zorgen of tot een acute schrikreactie leiden.

Als ze dan zo dicht langs de waterrand lopen of hangen (om water te drinken bijvoorbeeld), is een uitglijder snel gemaakt. Ook suikerziekte komt steeds vaker voor bij katten: een hypo (te weinig suiker in het bloed waardoor er duizeligheid kan optreden) kan ook zorgen voor een val in de gracht. 

 

Mogelijke oplossingen:

1) Bij de dierenarts te gezondheidstoestand van de kat laten nakijken, oren, ogen, heupen, bloedwaarden e.d.

2) Hiermee rekening houden bij het naar buiten laten van het dier: bijvoorbeeld niet meer buiten laten lopen bij windkracht 6 en harder, bij onweer, in het donker en aan het eind van december, i.v.m. vuurwerk-schrik.

3) Ook kan de eigenaar besluiten samen met de kat een ommetje te maken, waarna de kat weer binnen wordt gehouden. Dit levert Quality-time op, want de kat zal het héérlijk vinden als hij weer eens naar buiten mag - hier zult u beiden enorm van genieten!

 

 

terug naar boven

naar het overzicht van alle oorzaken

Voorlichtingsmiddelen

€400,00
Ontvangen
€750,00
Doel
54% Gedoneerd
7
Donors

Contact

"Kat uit de Gracht" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@katuitdegracht.nl

KvK 64674487

BTW nummer NL163735694B01