Een sloot vol kroos (met eendjes!) foto: 50plusser.nlKroos = gras; althans, dat denken katten en kleine kinderen, en neem het ze eens kwalijk! 

De titel zegt het al: de poes denkt dat ze kan lopen op kroos. Meestal zijn (jonge) eendjes en andere watervogels té aanlokkelijk om voorbij te laten gaan, zeker als de poes denkt dat ze via het 'gras' snel naar de diertjes toe kan komen...

 

Mogelijke oplossingen:

 

Als eigenaar hoop je natuurlijk dat je kat direct van de eerste 'krooswandeling' geleerd heeft: kroos ligt vaak op sloten en grachten waar erg weinig stroming is en die hoogstwaarschijnlijk ook lage walkanten hebben, zodat de kat er zelf weer uit kan klimmen. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, lees hier verder over de gevaarlijke sloot in het Noorderkwartier in Leiden.

De Noorderkwartiersloot in Leiden, waar al vier katten en een hond verdronkenTrainen! De ervaring leert.

Als uw kat érg avontuurlijk is, kunt u hem wellicht een keer 'laten zien' dat er onder het kroos water zit door erin te roeren waar de kat bij is. Heeft u zelf nog een goed idee om eigenwijze katten te instrueren m.b.t. 'krooswandelen'? Laat het ons weten! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

terug naar boven

naar het overzicht van alle oorzaken

 

Onderstaande fotoserie is gemaakt door Rene Hendriks van Regio15.nl, op 6 juli 2011, in Leidschendam. Deze drie foto's zijn geplaatst met zijn toestemming, waarvoor dank!

Klik op de foto's om naar de site van Regio15.nl te gaan voor de hele reportage.

 

terug naar boven

 

naar het overzicht van alle oorzaken

 

Voorlichtingsmiddelen

€400,00
Ontvangen
€750,00
Doel
54% Gedoneerd
7
Donors

Contact

"Kat uit de Gracht" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@katuitdegracht.nl

KvK 64674487

BTW nummer NL163735694B01