Beste bezoeker,

Hieronder treft u een fotoreportage aan van de kattenklimtouwen-montagedag op zaterdag 22 januari 2011 in Hoorn, in de wijk Kersenboogerd. Daaronder staat een serie foto's genomen op 15 januari j.l.

KUG wil graag de stichting Netwerk, wethouder Pijl en alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp in het vaak wat druilerige weer aan de kades! KUG Hoorn hoopt dat met deze eerste touwen, de ringgracht weer wat veiliger zijn voor de katten in de wijk!

 

 

 

 

Meehelpen?

Aangezien de hele ringgracht in de Kersenboogerd een 'hotspot' is, is alle hulp welkom - zowel voor het ophalen van de touwen bij de sponsors, als het monteren. Mensen die mee willen helpen, kunnen contact opnemen met Stichting Netwerk, Maria van Nuland, tel. 06-22204448, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Meldingen nog steeds hard nodig!

Blijf alstublieft wel melding maken van 'natte katten'; d.w.z. katten die zichzelf gered hebben met een klimtouw, die met de hand gered zijn of die toch nog zijn verdronken. Lees hier waarom KUG die meldingen hard nodig heeft.

'Noordkant Kersenboogerd' ook gevaarlijk

Op 15 januari hoorden wij van een oud-bewoonster -wiens kat ook verdronk in de ringgracht- dat zij maarliefst 17 verdronken katten turfde in het 'noordelijke' gedeelte van de ringgracht (boven het spoor), in de periode augustus 2009-juni 2010. En nu er steeds meer media-aandacht is voor de kattenklimtouwenactie, stromen de meldingen binnen via onze meldingspagina. De ringgracht blijkt echt één grote hotspot te zijn!

Vrijwilligers gevraagd!

Daarom is KUG Hoorn hard op zoek naar vrijwilligers in dit gedeelte van de wijk (rondom de Aldi) om te helpen met collecteren, touwen regelen en touwen monteren. Als u wilt helpen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wel helpen, maar slecht ter been?

Indien u (bijvoorbeeld fysiek) niet in staat bent om touwen op te hangen, zijn we ook erg geholpen met een beter overzicht van  meldingen van 'natte katten' in de ringgracht - ook van lang geleden. Vraagt u eens rond bij uw buren of zij nog van verdronken katten weten in de ringgracht. Die kunt u via onze meldingspagina aan ons door geven.

 

De ringgracht om Hoorn Kersenboogerd is al sinds de aanleg een 'verdrinkingsgracht' voor katten.

 

Door de prachtig afgewerkte, steile kademuren krijgt een zwemmende kat nooit grip op de muur, waarna verdrinking volgt.

  

De touwen van Fugro worden afgeleverd op de Marquettegracht, onder toeziend oog van de camera (RTV Noord-Holland).

 

De vrijwilligers hebben hun spierballen goed gebruikt!

 

Wethouder Michiel Pijl en KUG Hoorn initiatiefneemster Jacqueline draaiden samen de eerste schroeven in de touwklem.

 

De keurige KUG-Hoorn-montage-methode. 

 

De eerste boog ligt er! Zou het touw lang genoeg zijn voor de hele kade?

 

Er waren o.a. vijf haspels, drie boren en een paar stoppen voor nodig (die sloegen soms door!) om de gaten te kunnen boren volgens de voorschriften van de bouwkundig ingenieur van de gemeente Hoorn.

 

Na twee-en een half uur begon het er al aardig professioneel uit te zien!

 

 

En het eindresultaat mag er zijn! Nu horen we graag van de buurtbewoners of de katten er ook gebruik van maken!

 

 

terug naar boven 

terug naar Hoorn

naar locaties in Hoorn

naar KUG Hoorn in de Media

naar de homepage

Voorlichtingsmiddelen

€400,00
Ontvangen
€750,00
Doel
54% Gedoneerd
7
Donors

Contact

"Kat uit de Gracht" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@katuitdegracht.nl

KvK 64674487

BTW nummer NL163735694B01