Kat uit de Gracht - Disclaimer (uitsluiting van aansprakelijkheid) en Fotogebruik [dit blijft actueel, ondanks het opheffen van KUG!]

Aan de inhoud van deze website is grootst mogelijke zorg is besteed. De auteur kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor enige schade, direct of indirect, voortvloeiende uit eventuele foutieve informatie op en/of het gebruik van de informatie op www.katuitdegracht.nl of gelieerde websites.

Let op:

Foto's en fotogebruik - Pictures and copyright

 • De foto's gemaakt van de kat in de kademuur in Delft zijn eigendom van fotograaf Remco Suiker. Alleen met zijn uitdrukkelijke toestemming, mag u gebruik maken van zijn foto('s).
 • English: The pictures of the cat in the canal-wall in the city of Delft (NL) were made by Remco Suiker. It is prohibited to use his pictures in any other form without his written agreement.

 • De meeste overige foto's zijn van KUG, of de naam van de fotograaf staat erbij vermeld. Ook hier geldt het vriendelijke doch dringende verzoek: éérst toestemming vragen voordat u onze foto's voor publiciteits- of overige doeleinden gebruikt!
  Mail hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • English: Most other pictures are made by Kat uit de Gracht. If you would like to use them, email us at Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. and we will (in most cases) gladly help you, by providing you with larger resolution images!

KUG gaat off-line, ga naar Kat & Water voor actuele informatie

Alle informatie op deze site is met zorg geplaatst. Kat uit de Gracht is opgeheven en deze website wordt nog maar sporadisch gecontroleerd. Steeds meer pagina's zullen verdwijnen.

Privacy

 • Wijkinitiatief Kat uit de Gracht respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die de melder ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
 • Wij gebruiken de gegevens van de melder om de behandeling van eventuele vragen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor overige doeleinden zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken na schriftelijke toestemming.
 • Alléén als met met een vinkje op het webformulier wordt aangegeven dat wij contact met de melder mogen opnemen, zullen wij hiertoe over gaan.
 • Kat uit de Gracht zal de persoonlijke gegevens van de melders niet aan derden verkopen en stelt deze alleen (en geanonimiseerd) aan derden ter beschikking die zijn betrokken bij het verder ontwikkelen van het kattenklimtouwenproject.
 • om dubbeltellingen van verdronken (of zwemmende) katten te voorkomen, publiceerde KUG op de meldingen-update-pagina's wel de namen van de natte katten

 • Aan de informatie op katuitdegracht.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

 • De uitingen van derden op de openbare en/of gesponsorde gedeelten van katuitdegracht.nl vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de eigenaar van deze website, noch de instanties die ons ondersteunen noch van de webmaster (NetSoliD). 

Lokale afdelingen en verantwoordelijkheid

KUG-Leiden is niet verantwoordelijk voor de acties en/of afspraken van de lokale afdelingen of spin-offs van Kat uit de Gracht buiten Leiden.

In iedere stad is de lokale afdeling van KUG zelf verantwoordelijk voor:

 • overleg met (en goedkeuring verkrijgen van) de lokale instanties m.b.t. kattenklimtouwen of andere reddingsmiddelen, zoals drijvende tuinen
 • minimaal één vaste contactpersoon voor instanties in die stad
 • degelijke bevestiging van de kattenklimtouwen e.a. redmiddelen en de controle hiervan.
 • het eventueel aanstellen van lokale bewoners voor het onderhoud van en controle op redmiddelen, waarbij zij mankementen e.d. doorgeven aan de contactpersoon bij de lokale KUG. Deze persoon lost het mankement binnen afzienbare tijd op.

Indien er lokale problemen of vragen zijn dan dienen die te worden opgelost door de contactpersoon van KUG in die stad.

Indien die contactpersoon zijn of haar taken neerlegt, wordt er met spoed vervanging gezocht (bij voorkeur door de oud-contactpersoon in die stad)

 • als dit niet lukt, wordt (na overleg met de gemeente en instanties over o.a. de geplaatste touwen) de lokale KUG opgeheven

 • dit kan betekenen, dat de touwen moeten worden weggehaald

 • de lokale KUG is hiervoor verantwoordelijk, alsook voor het opslaan/doorsturen van de touwen naar andere KUG-steden.

Kattenklimtouwen en watertuinen zijn alléén geboden hulpmiddel, geen garantie

 • Helaas betekent de aanwezigheid van een kattenklimtouw niet automatisch dat een in het water gevallen kat zich ermee kan redden.
 • Soms zorgt onervarenheid of paniek ervoor dat een kat het touw mist en door blijft zwemmen met grote kans op verdrinking. KUG kan hiervoor nooit aansprakelijk worden gesteld.
 • U kunt het risico verminderen door altijd een oogje in het zeil te houden en uw buurtgenoten te vragen dat ook te doen.
 • Wat wél een oplossing kan zijn, is om uw kat van jongs af aan te trainen op het aangeboden kattenklimtouw, dus om daarmee weer op de kant te komen.

Laatste keer geupdate op: 5 december 2019

terug naar boven

Contact

"Kat uit de Gracht" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten" en is wegens succes opgeheven.


Het gedachtegoed is nu onderdeel van 'Kat en Water'

 

Alleen in Leiden blijven fauna uittreedplaatsen, watertuinen en kattenklimtouwen gemonitord worden door de Adviseur Stadsgrachten.